tisdag 13 januari 2009

Månritual och skolarbete

I förrgår (söndag) firade jag fullmånen här hemma i vårt sovrum, med H snusande i vaggan bredvid mig. Det blev en vacker ritual, trots att jag var inomhus och alltså inte kunde se månen. Sedan Freyja kom till min hjälp när jag födde barn under fullmånen är den extra laddad för mig och dessutom oupplösligt kopplad till Henne. Jag drack tre skålar, en till vardera av de tre nornorna Urd, Verdandi och Skuld. Jag tackade Freyja för allt jag fått fram till nu, gladdes åt vår närhet i nuet och bad om Hennes fortsatta hjälp och lärdom i framtiden. Jag använde en bägare som jag har fått av sedsyster S, en vackert stilren sak i någon vit blank metall som jag faktiskt inte vet vad det är, förmodligen något slags silverplätering. Den har inga symboler ingraverade, men det gör inget. När jag fått i ordning dryckeshornet som jag köpte av Horn-Pär i somras, kanske jag målar runor på det med röd färg. Eller också inte.

I morgon skall jag hålla ett kort föredrag om C G Jungs teorier om personligheten, som en del av examinationen av en kurs i personlighetspsykologi. Bland annat skall jag tala om Självet, som man skulle kunna se som den gudomliga gnistan i varje människa. Jag är inte nervös, och det oroar mig. Jag är alldeles för van att kunna friforma ett framträdande utan att behöva förbereda mig så mycket. Nå, jag har övat lite på att förläsa för M vid middagsbordet och jag skall ta på mig min BABALON-tröja i morgon. Den ger kanske inte tur, men det ger kraft!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hell Freya!

Birka, har du läst "Mitt liv" av C G Jung? (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=912711290X

om inte så kan jag rekomendera den, det är hans självbiografi och den sätter en hel del olika begrepp i sammanhang, speciellt att hans teorier är självupplevda och mycket spirituella och andligt besserade. Han förklarar även hur det kom sig att han bröt med Freud(om detta nu inte är klart redan)
Hell Verdandi och din Familj,
Skalleper

Anonym sa...

Hej Birka.
Var och kollade in din blogg.
Mycket bra läsning och intressant.
Underbart att få göra cermonier,ritualer och ha hedniska högtider tillsammans med familjen,tycker jag.
Här hemma får jag stå för det själv(ensamt)för resten är Ateister och släkten är grymt kristna.
Håll det vid liv.
Marlene från VF