fredag 28 augusti 2009

Strax är hösten här

Nu har vi hunnit fira sensommarblot, jag ser gulnande löv på träden och känner höstsuget komma i kroppen. Hurra! Mitt liv står ofta liksom stilla mellan midsommar och sensommar, och jag trivs sällan med det. Den här sommaren har ju dessutom bjudit på upplevelser av blandat slag, både väldigt bra och förfärligt dåliga. Jag är ganska sliten.
Men - nu är hösten på gång, och då vet jag sedan tidigare, att kraften i mig börjar röra sig igen!
Några indikationer på detta:
  1. Först och främst förstås att jag sitter och skriver här i bloggen igen. Ett säkert tecken på att jag kan rikta min ork åt ett konstruktivt håll.
  2. Jag har börjat träna igen! Det är mer än två år sedan jag verkligen var i gång med sådant sist, och det känns underbart att vara i gång igen! Just nu löptränar jag ett par gånger i veckan, mycket försiktigt med tanke på ovanan och att jag tyvärr inte haft råd att köpa nya skor ännu. Dessutom styrketränar jag med kroppen som vikt tre gånger i veckan. För ett par dagar sedan blev det sammanlagt 119 crunches (aka sit ups), jag undrar hur många jag orkar idag?
  3. Det ser inte ut som skit här hemma. Vi plockar undan och städar lite nästan varje dag, och hjälps åt att peppa varandra. Förut under sommaren har vi bara inte kunnat förmå oss, vi har varit för trött och ledsna och uppgivna över saker. Vilken otrolig skillnad det är nu!
Det religiösa livet har vi lyckats hålla igång ganska bra under sommaren ändå, även om jag inte har rapporterat om det här. Igår firades t ex Torshelgd här hemma, ovant nog med bara oss två som deltagare, eftersom H låg och sov redan och inga andra gäster var inbjudna.

Glad Freyjadag på er, vänner, vi hörs snart igen!